joi, 8 octombrie 2015

TURTITE DE HRISCA - o solutie pentru o alimentatie fara gluten

Cerealele reprezinta o problema pentru cei mai multi oameni. Cine nu crede, nu are decat sa faca cel mai simplu test de intoleranta alimentara (dupa dr. Sigrid Flade): se scoate timp de 5 zile COMPLET un anumit aliment; in cea de-a sasea zi, se consuma alimentul respectiv si se acorda o atentie deosebita reactiilor corpului. Daca apar orice fel de dureri (nu conteaza ca sunt de cap, de burta, de stomac - durerea este intotdeauna un semn important!), ameteli, vajaieli, mancarimi de piele samd, ati primit de la corpul vostru super-inteligent cel mai clar raspuns. Problema pentru mai multi oameni este insa sa accepte aceste semne....

Discutia despre cereale nu se va incheia prea curand. Fiecare are insa astazi posibilitatea sa se informeze temeinic, sa incerce singur o multitudine de variante si sa traga concluziile personale. Iar apoi, sa actioneze in consecinta. Va garantez ca veti gasi raspunsuri la toate intrebarile voastre.

Cerealele sunt implicate in ORICE boala, de aceea, scoaterea lor din alimentatie va fi benefica in cazul ORICAREI boli, fie ca este vorba de psoriazis, de bronsita cronica, de cancer, de scleroza multipla, de ADHD, de autism samd! Nu, nu astept sa ma credeti, dar astept sa incercati! Inainte de incepe sa luati cine stie ce medicamente de sinteza, cu efecte secundare catastrofale pentru organismul vostru, mai bine incercati sa renuntati cateva zile la cereale. Si poate ca va veti da asa singuri raspunsul, pe care l-ati asteptat multa vreme de la medicul vostru alopat si pe care acesta nu a putut sa vi-l dea. Caci nu-l stie nici el, despre astfel de lucruri nu a invatat din pacate nimic la facultatea de medicina (citit neaparat si cartea dr. David Perlmutter, AICI un articol referitor la carte in limba romana).....

Pentru ca glutenul da dependenta, este destul de greu de renuntat la produsele cerealiere, de aceea, am cautat si am gasit o solutie de compromis, care satisface pe deplin "pofta de paine": turtitele de hrisca.

TURTITE DE HRSICA

Ingrediente: faina proaspat macinata de hrisca (cel mai bine incoltita, dar daca nu aveti timp, merge si hrisca negerminata), apa si sare.
Se face un aluat ca de paine si se lasa la dospit macar o ora  (desi nu creste asa ca aluatul din cereale cu gluten). Se formeaza turtite rotunde si nu foarte groase, care se coc direct pe plita, in tigaie (fara ulei) sau in cuptor.
Pofta mare!


Pot fi mancate cu miere, cu dulceata fara zahar, cu maioneza vegana cu usturoi si verdeturi samd. Posibilitatile sunt cu adevarat nesfarsite!